Am întrebat-o pe Anamaria: De ce să faci 3 copii când părinții sunt doar 2?

Ai zice că Anamaria e un copil. Desigur că este copilul părinților ei, dar un copil printre adulți, o puștoaică, o tânără cu ochi de căprioară și piele de catifea. E proaspătă, creativă, îngăduitoare cu ea din ce o să citiți mai jos și iubitoare de familie și de lână (lână pură, netoarsă, pe care o manevrează zi de zi, în atelierul ei, Woolicious). Și totuși, Anamaria nu e chiar o puștoaică, e o femeie care are toate drepturile și toată iubirea să crească, la rândul ei, patru copii, nu trei. M-am bucurat când s-a oferit să îmi răspundă la întrebări, deși atunci nu știam că are chiar 3 copii + încă unul mic și dulce (de unde și întrebările cu numărul 3 în ele). Emoțiile și trăirile ei sunt și speranță și încredere și curaj și destin, după cum zice chiar ea.

3X3 întrebări pentru Anamaria Vîlcu

Owner Woolicious

1: De ce naiba ai făcut trei copii?

De ce am făcut 3 copii? Dar de ce am făcut 4??? Mai ales că după numărul 3, am zis ca nu mai îmi trebuie vreun bebeluș vreodată. Cred că sunt stricată și îmi place să mă chinui. Glumesc (aproape :). Nu știu ce să zic. Pur și simplu așa a venit. Mi-am dorit dintotdeauna mai mulți copii, iar soțul nu a fost greu de convins. Și uite că avem patru copii acum. În principiu ne oprim aici. În principiu. :P

2: Care sunt cele mai bune sau mai plăcute 3 lucruri/momente când ai 3 copii?

Îmi place când avem seară de film și ne uităm cu toții, îmi place să ies cu ei la plimbare/ în oraș (nu mă plictisesc), îmi place când cei trei mai mari stau cu Ilaria (1 an) și o iubesc sau o supraveghează (pot merge liniștită la baie :). Și sigur mai sunt 1000 de lucruri mișto.

3: Dar cele mai nasoale sau obositoare 3?

Nu îmi place și mă enervează maxim când se ceartă / se bat din toate nimicurile. Și când sunt bolnavi. Ori se îmbolnăvesc toți odată, ori pe rând și ne întindem pe 5000 de ani cu boala. 

4: Ce e mai important când crești 3 copii? Mintea limpede sau ajutorul familiei?

Dacă s-ar putea și mintea limpede și ajutorul familiei ar fi super mega extra. La mine, ajutorul vine numai din partea soțului, după 6, 7 seara când vine acasă. Ocazional (adică la o lună, la două luni) mai vine mama mea o zi, două, seara, după serviciu. O dată pe an, în vacanța de vară, îi ia pe cei mari o săptămână, la ea. Altfel, încerc sa îmi țin mintea limpede.

5: Ai vreun sfat pentru mamele care vor să facă al treilea copil? 

Nu este chiar așa bau bau. De la al treilea încolo este mult mai ușor decât la primul. Și este mai ușor cu 3+ decât cu 1. Am văzut asta în săptămâna în care au fost copiii la mama.

6: Știi care este cartea preferată (sau jocul) a fiecăruia dintre cei 3 copii ai tăi? 

Doar Filip este pasionat de citit. Îi plac ‘Pisicile Războinice’ și acum l-a descoperit pe Harry Potter. Petru și Anastasia nu au treabă cu lectura. Sunt pasionați de Lego, toți. 

7: Dar mâncarea?

Pastele sunt pe primul loc la toți. Apoi sarmalele :).

8: Care e primul lucru pe care îl faci când ești singură, fără nici unul dintre cei 3 copii?

Când mai iese soțul în curte cu ei, mă învârt ca o găină beată până expiră timpul fără copii și constat că nu am făcut nimic constructiv. :)

9: Dacă ai fi știut cum va fi, ai mai fi făcut 3 copii?

Evident. Că dacă aș ști cum ar fi dinainte, aș fi mult mai relaxată.

Mulțumesc frumos, Anamaria, pentru răspunsurile tale, pentru zâmbetele dintre ele, pentru sinceritate și pentru adevărul din ultimul răspuns, în mod special.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s