Am întrebat-o pe Nicol: De ce să faci 3 copii când părinții sunt doar 2?

Nu mă interesează dacă aveți 4, 5, 11 copii. Deși vă felicit din toată inima. Eu știu pe cineva care are 11 copii. Îi cunosc și pe părinți și pe copii. Sunt toți bine din câte știu. Nu mă interesează, însă, dacă aveți mai mult de 3 și știți de ce? Pentru că încă nu pot procesa o familie cu 3, darămite cu 4, 5, 11. Iar eu sunt acum acolo, în acest mood, în acest asentiment de familie cu 3 copii, dintre care unul e încă în burtă, după cum vă povesteam. În plus, am auzit că de la al treilea copil în sus, nu mai e stresant. E obositor, e haotic, dar nu mai e stresant, nici frustrant. Ba se mai și cresc unii pe alții, ba nu te mai interesează orice șosetă pierdută sau orice bătălie pierdută sau un broccoli nemâncat.

Mi-am dat seama că am ridicat în slăvi acest moment și nu v-am spus și dilemele și dubiile și rezervele mele in legătură cu ideea de a avea mai mult de doi copii. Revin. Până atunci însă, m-am gândit să aflu ce cred mamele care chiar au 3 copii. 3 fix. Am întrebat mai multe mame, mi-au răspuns multe dintre ele și tocmai pentru că sunt mai multe, m-am hotărât să nu scriu o singură dată despre toate, ci pe rând, despre fiecare. Pentru că răspunsurile sunt minunate, mult mai bune decât întrebările mele.

3X3 întrebări pentru Nicoleta Ionescu 

(sau Nicol, cum îi zic prietenele ei) 

Owner-creator LILUTESA și călător-scriitor la VIAȚA PE ÎNDELETE

1: De ce naiba ai făcut (ai vrut) trei copii?

Soarta! Cumva primii 2 au fost foarte doriți și al treilea ne-a dorit el foarte mult. 

2: Care sunt cele mai bune sau mai plăcute 3 lucruri/momente când ai 3 copii?

Momentele în care se joacă împreună și nu trage niciunul de noi, momentele de drăgălășenie cu oricare dintre ei și momentele în care avem un program comun care ne place tuturor, deci există o conectare bună (pe noi călătoriile ne conectează cel mai bine).

3: Dar cele mai nasoale sau obositoare 3?

Când sunt mai mult de doi dintre ei bolnavi, când vor toți ceva de la tine și când se bat sau se ceartă. 

4: Ce e mai important când crești 3 copii? Mintea limpede sau ajutorul familiei?

Hm. Ajutorul familiei te poate ajuta să ai mintea limpede. E greu, nu imposibil, să crești copiii fără ajutor. Dar atunci când apare, nu refuzați nicio mână întinsă. Oricât de dificilă poate fi comunicarea între generații, uneori contează un răgaz pentru noi. În același timp, pentru noi a funcționat ok și să fim mai mult singuri cu ei. Dar câteva zile, când apare o bunică și atenția lor merge către ea, mă ajută pe mine să mă odihnesc și să îmi pun lucrurile în ordine.

5: Ai vreun sfat pentru mamele care vor să nască sau să aibă al treilea copil?

Dacă vor să îl facă, să îl facă. Este cel mai important să aibă susținerea și ajutorul partenerului, apoi al familiei. Copiii vin cu un echilibru în haosul creat și îmi place mie să glumesc spunând că e ca în sport: „cu cât te antrenezi mai mult, cu atât îți iese mai bine”.

6: Știi care este cartea preferată (jocul, jucăria) a fiecăruia dintre cei 3 copii ai tăi? Dă-mi te rog exemple.

Știu care le sunt talentele, știu cui îi place să citească și cui nu, știu multe despre ei. Știu care le sunt preferințele, chiar și în domeniul cărților. Lilu: Charlie și fabrica de ciocolată; Tesa: cea pe care o citește în momentul acesta, dar a fost marcată de povestea Fridei; Nicolas încă nu citește singur și nu are una preferată. Nu au jucării preferate pentru că se joacă mult afară și între ei. Să zicem că Lego câștiga dintre cele cumpărate, apoi fotbalul. Pentru Tesa orice o învață ceva, handmade, desen, pictură. Nu știu unde le sunt perechile la șosete, însă.

7: Dar mâncarea?

Toți sunt fani paste, torturi raw, Lilu este cel mai prețios și are mâncăruri pe care nu le agrează, Tesa este o gurmandă pofticioasă și mănâncă cel mai sănătos, Nicolas mănâncă aproape orice cu plăcere, dar este singurul din familie care nu suportă ciupercile.

8: Care e primul lucru pe care îl faci când ești singură, fără nici unul dintre cei 3 copii?

Dorm!

 9: Dacă ai fi știut cum va fi, ai mai fi făcut 3 copii?

Oooh da! Nu regret nicio clipă apariția vreunuia dintre copii și nici numărul lor. Cred că fericirea noastră nu ar fi fost deplină fără ei în viața noastră și pe cât pare de greu, pe atât de frumos este!

Mulțumesc frumos, Nicol, pentru răspunsuri, pentru lipsa regretului și bucuria prezentului.  Și pentru rochiile și fustele pentru fete pe care le faci. Cu atât mai mult cu cât chiar o să am trei fete. 

Un gând despre „Am întrebat-o pe Nicol: De ce să faci 3 copii când părinții sunt doar 2?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s