Milla de 7 ani

Ce fată. Ce emoții îmi stârnește. Se uită la mine cu ochii ei verzi și mari, atenți la tot ce mișcă, la tot ce face sora ei mai mare, la tot ce e amuzant, cu mintea ei sclipitoare, care reține și când i-am făcut o bucurie si când i-am provocat o tristețe, cu părul ei cârlionțat, încă. Milla care zice Da, cu hotărâre și cu deschidere către povești și puzzle-uri, către gimnastică și înghețată, care spune Nu cu patos doar ca să observe limitele și reacțiile, care mă amână cu Mă mai gândesc la ora de masă. Milla e o poveste. Când simt că am mai citit-o puțin, dă pagina și o luăm de la capăt. E cel mai frumos nume pe care puteam să i-l aleg. Momentul în care l-am descoperit și simțit, fix pentru ea, în holul unui hotel din Istanbul.

Milla, te iubesc. Sunt aici pentru tine, oricând. Oare ți-am oferit cei 7 ani de-acasă, așa cum ai tu nevoie? Ești o forță, o minune, un amestec de emoții cum nu mă gândeam să întâlnesc. Ce mă bucur să fiu mama ta. E o onoare și o plăcere.

Când am timp și răbdare, mai descopăr o latură și încă o latură, de parcă m-au așteptat neclintite să le observ. Observ dansul, curiozitatea, îndârjirea. Observ iubirea pentru surori, până și în loviturile de nervi. Am o fată plină de iubire, manifestată în toate formele. Mă simt și vinovată că nu realizez în fiecare moment.

Milla de 7 ani iubește gimnastica, merge la gimnastică, iubește Lego și păpușile Lol (alea urâte, dar cu care ea se joacă des), iubește cărțile, a început și ea de curând să citească, desi tot pe pe mine mă roagă să îi citesc seara sau oricând. Îi place mâncarea de mazăre, îi place smântâna, bulzul, îi plac castraveții, înghețata, floricelele. Milla de 7 ani se cațără peste tot, uneori mai și cade, are încredere, are voință, are curaj și totuși de puțin timp și o teamă și o anxietate de separare. Milla de 7 ani e surprinzătoare și inteligentă, perspicace cum ar veni, pune întrebări, mă împinge, se supară, se revoltă, mă ia în brațe, vrea să o adorm tot eu. Milla de 7 ani ascultă Astronaut în the ocean și Sia și tot ce mai aude de la alti copii și uneori și de la mine.

Milla, mi-ai spus cel mai amuzant banc cu Bulă din ultima vreme. Mi-ai scris bilețele, îmi luai obrajii în mâini când erai mai mică și te uitai fix în ochii mei. Am simțit iubirea ta în cele mai neașteptate moduri. Tu o simți pe a mea? Sper că te simți mai mult dorită, iubită, binevenită, decât certată sau nedreptățită. La mulți ani, să fii sanătoasă și să fim împreună mereu una în viața celeilalte, într-o formă sau alta.

În ziua în care împlinești 7 ani suntem în Grecia, ți-am uitat cadourile acasă, ce greșeală din partea mea, o să ascultăm muzică, o să mâncăm tort cu ciocolată. Suntem împreună, ne îmbrățișăm de câte ori putem, de fericire, de supărare, oricand.

Conversatie cu bunica Flori
Biscuiti cu miere de la bunica Sanda transportati pana in Grecia
Mic Dejun
Cadoul de la Flori si Nicu
Cadoul nostru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s