Calendarul Advent din 2019

Un nou an, un nou Advent. De data asta, cu niște fete de 5 ani, 7 ani și respectiv 1 an. Kira mică n-o să apuce să facă desene, felicitări, dar sigur o să asculte, cumva, povești și muzică, ba chiar o să meargă la întâlnirea Momolino de la teatrul Apollo111, Povești copilărești din Țara lui Crăciun. Plus că decembrie e luna ei, așa că ea are un avantaj.

  1. DUMINICĂ, 1 DECEMBRIE – Ascultăm colinde și citim o poveste de Crăciun. Nu mai scriu poveștile pe zile, ca în anii trecuți (vezi 2018), le las pe fete să aleagă din cărțile de mai jos, ținând cont doar de anumite zile.
  2. LUNI, 2 DECEMBRIE – Împodobim casa cu luminițe și decorațiuni de Crăciun (avem unele din lemn și câteva căsuțe-suporturi de lumânări). Citim o poveste de Crăciun.
  3. MARȚI, 3 DECEMBRIE – E ziua fetei mici, împlinește 1 an, îi bricolăm ei niște cadouri sau îi facem niște desene și, cu ocazia asta, poate bricolăm și oameni de zăpadă sau brăduți din hârtie, fetru, carton sau vopsim conuri de brad. Asta îmi place. Ah, și mâncăm și tort de la Ostraw Vegan, unul cu coacăze, care îi place și Kirei, că a mai mâncat și e și potrivit pentru ea.
  4. MIERCURI, 4 DECEMBRIE – Pregătim cadouri secrete pe care le așezăm în diferite locuri din oraș, cu mesajul “Pentru oricine are nevoie. Dăruiește și tu fără să ceri nimic în schimb”. Citim o poveste de Crăciun.
  5. JOI, 5 DECEMBRIE – Facem biscuiți pentru vecini (și pentru Moș). Spălăm ghetele pentru Moș Nicolae. Citim povestea lui.
  6. VINERI, 6 DECEMBRIE – Desfacem cadourile de la Moș Nicolae. Citim o poveste de Crăciun.
  7. SÂMBĂTĂ, 7 DECEMBRIE – O sărbătorim pe Kira, cu bunici, mătuși, nași, fini, iar pentru asta am pregătit niște materiale personalizate, cu tema Kira, târâș-pe coate, pentru că merge de-a bușilea, în stilul ei de soldățel, foarte drăguț și amuzant. Citim o poveste de Crăciun.
  8. DUMINICĂ, 8 DECEMBRIE – Ascultăm coloana sonoră a poveștii Spărgătorul de nuci. Citim cartea cu același nume. Ba chiar mergem și la spectacolul cu același nume, la Opera Comică pentru Copii.
  9. LUNI, 9 DECEMBRIE – Mergem la concertul de Crăciun Mozartinno (activitate planificată de ceva timp). Citim o poveste de Crăciun.
  10. MARȚI, 10 DECEMBRIE – Facem o petrecere în pijama, cu ceai, muzică și turtă dulce (de la Alina Ilie). Citim o poveste de Crăciun.
  11. MIERCURI, 11 DECEMBRIE – Ne jucăm de-a Crăciunul păpușilor LOL. La asta m-am gandit, pentru că, de câteva luni încoace, joaca cu păpușile astea Lol este cea mai importantă pentru fete și cred că ar inventa un Crăciun special pentru ele. Citim o poveste de Crăciun.
  12. JOI, 12 DECEMBRIE – Îi scriem o scrisoare sau îi facem un desen lui Moș Crăciun, cu cadoul pe care îl dorim (deși am mai făcut asta și prin octombrie-noiembrie). Citim o poveste de Crăciun.
  13. VINERI, 13 DECEMBRIE – Mergem să vedem luminițele de Crăciun. Citim o poveste.
  14. SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE – Colindăm prietenii care locuiesc in alte țari – ne filmăm cântând colinde. Ar fi nevoie de vreo 3 filmulețe. Vedem ce ne iese.
  15. DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE – Mergem la Spectacolul Momolino, de care scriam sus, Povești copilărești din Țara lui Crăciun.
  16. LUNI, 16 DECEMBRIE – Ne uităm la filmul Expressul Polar. Citim cartea cartea cu același nume.
  17. MARTI, 17 DECEMBRIE – Împodobim bradul. Citim o poveste de Crăciun.
  18. MIERCURI, 18 DECEMBRIE – Facem o scenetă cu Nașterea lui Iisus. Fata mijlocie este experta aici. Citim cartea Nașterea lui Iisus.
  19. JOI, 19 DECEMBRIE – Purtăm haine roșii și/sau verzi.
  20. VINERI, 20 DECEMBRIE – Scriem si bricolăm felicitări de Crăciun. Asta e una dintre zilele mele preferate. De 3 ani facem asta. Fetele fac vreo 3-4 fiecare, restul rămân în grija mea. O idee am găsit aici, e o fustă, dar eu o văd brad. Punem felicitările la Poștă.
  21. SÂMBĂTĂ, 21 DECEMBRIE – Facem o baie în cadă cu lumânări și ascultăm Sia (CD-ul de Crăciun).
  22. DUMINICĂ, 22 DECEMBRIE – Scriem o scrisoare de mulțumire, pentru un membru al familiei.
  23. LUNI, 23 – Mergem la patinoar. Citim o poveste de Crăciun.
  24. MARTI, 24 – Facem o seară de amintiri – ne uităm la poze din anii trecuti, din aceeasi perioadă sau facem un plic al amintirilor din anul care se încheie. Așa cum seara stăm la povești, să recapitulăm momentele zilei, ăsta poate fiu un moment bun și de remember 2019.

POVEȘTI DE CRĂCIUN:

Pe astea le avem noi și vedem ce și cum apucăm să citim. Cele mai multe vom citi noi, părinții, dar sper ca și Zoe să înceapă să fie povestitor de serviciu de Crăciun. Promitem să fim foarte atenți.

ACTIVITĂȚI DE IARNĂ

pe care le mai inserăm pe ici-colo, că și lor le plac și nouă (ținând cont de zile mai lungi sau mai scurte de școală, de schimbări spontane, de oboseală, de masterul meu, de vizionările lui, de cheful copiilor, de orice mai apare)

  • Patinoar (când se deschide în Cișmigiu)
  • Ski (când o fi zăpadă)
  • Derdeluș (dacă va fi zăpadă)
  • Cazemate (dacă va fi zăpadă)
  • Fotografie de Crăciun – Portret de familie
  • Alte filme: Pettson and Findus – The Best Christmas Ever; apoi mai este acest top – nu știu dacă toate sunt potrivite. Eu am ales episodul cu Olivia, pentru că avem și cartea.

Anul acesta n-am mai pus nimic în săculeți, am decupat din carton aceste forme și le-am lipit în primul loc care mi s-a părut potrivit: oglinda din bucătărie. Scotch colorat am întotdeauna, am ales roșu și asta e tot. Să înceapă luna aceasta magică, despre care nu cred că e mai diferită, dar dacă oamenii se simt mai buni acum, atunci așa să fie. Și eu o să fiu bună și o să le dau bombonele sau biscuiți fetelor.

Bomboane de la Camera din față
Biscuiți de la Pain Plaisir

2 gânduri despre „Calendarul Advent din 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s