Zoe de 8 ani

Dragă și scumpă și iubită și frumoasă și gingașă și deșteaptă Zoe,

La mulți ani, din toată inima mea. Felicitări pentru primii tăi 8 ani și la mulți ani și mai veseli și mai grozavi, dacă nu la fel de grozavi, pentru că eu cred că au fost foarte buni.

La 8 ani râzi și țipi ca la 1 an.  La 8 ani, îți place să porți bustierele de la Decathlon, să dansezi, să înoți, să mănânci înghețata de vanilie și căpșuni, îți place serialul Spirit, zilele trecute ai râs la filmul Kung-Fu Panda, îți place shake-ul de mango cu ananas, îți plac cartofii prăjiti, pastele, iubești pizza, orezul cu lapte, ardeiul crud, cuscusul și multe altele, îți place să porți șosete scurte. Am observat că îți place și de tine, ce bine, deși zici că nu știi să desenezi animale. 

La 8 ani știi să înoți, să schiezi, să mergi pe role, pe bicicletă, pe trotinetă, să patinezi, să scrii și să vorbești în limba engleză, să citești în limba română, știi ce sunt ale fracții, alea câteva pe care le știi, știi cum se împerechează Pasărea Paradisului și știi cine este David Attenborough (sau cel puțin știai, acum două săptămani), știi cum arată o balenă ucigașă, știi să joci Monopoly și Dobble și Reginele Adormite și Nu te supăra, frate și Table și Șah. Și îți spun eu că știi să desenezi și animale. Știi cum să te liniștești după ce țipi, dar nu vrei să faci mereu asta. Știi cum să-ți împaci surorile, dar nu vrei să faci mereu asta. Știi că te iubesc. Sunt sigură de asta. Pentru orice nu știi și vrei să afli, mai ai cel puțin 90 de ani de-acum încolo. 

La 8 ani ești curajoasă și timidă și puternică și sensibilă și nărăvașă și gingașă. La 8 ani aș zice că te cunosc puțin mai bine, dar nu sunt foarte sigură de asta. Mereu e ceva nou care mă surprinde plăcut și ceva nou care mă pune în încurcătură. Cum a fost școala online si toate reacțiile legate de ea. La 8 ani știi și faci și ești. Ești sănătoasă. Și e doar prima zi de la 8 ani. La mulți ani. Să rămâi curioasă și dornică de învățat despre lucruri, Lego, cai, seriale, animale, plante și mai ales despre oameni.

De ziua ta ai primit Lego, cărți, o șapcă, palete de badminton, o oră de călărie, Monopoly, role și multă multă iubire și multe multe gânduri bune. De la toate rudele prezente și de la niște oameni de pe Facebook, pe unii îi cunoști, pe alții nu, oricând e binevenită energia bună. Ai avut o aniversare legată de cai, la dorința ta, m-am conformat, mi-a făcut plăcere, ca de fiecare altă dată. Bunica ți-a făcut cozonac, ca de fiecare altă dată. Ți-am cântat și te-am îmbrățișat, ca de fiecare altă dată.

Aniversare cu baloți de joacă
Cu foi de colorat
Cu Lego cadou
Si role cu trandafiri
Si tort gustos facut de Irina (Sweet Iry)
Cerul arăta așa de ziua ta, din curtea de unde eram

2 gânduri despre „Zoe de 8 ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s