Ce simți de Crăciun?

Ce simți? Te bucuri că ești acasă, cu copiii tăi, soțul tău, soția ta? Te bucuri că sunteți împreună? Așa, cu tot corpul și cu toată inima? Poate nu sunteți zi de zi înpreună, iar acum ați reușit și e ceva extraordinar. Poate sunteți de obicei împreună și e ceva firesc. Te bucuri să te întâlnești cu verii, cu bunicii, cu rudele, cu nepoții? Sau te obosesc zgomotul și agitația și mâncarea? Ți-e dor de cozonac, de șorici, de tobă? De tobă sau de sobă? Soba aia a bunicii pe care-ți uscai cipicii după ce veneai de la derdeluș. Ce simți? Ai vrea veselie, liniște, seriale, sănătate, zăpadă? Câți oameni, atâtea nevoi. Și dorințe.

Te bucuri că ești pe munte sau pe skiuri sau la piscină sau pe plajă? Oriunde ești poate fi acasă. Ești acasă? Ce simți? Simți că acasă e liniște, relaxare, cumpătare? Sau simți haosul, dezordinea, dezrădăcinarea? Crăciunul te apropie sau te îndepărtează? Ce contează pentru tine? Simți magie, viață nouă, pace, bucurie?

Te simți Moș Crăciun? Te bucuri să oferi cadourile? Să le pui sub brad, să le primești? Să le deschizi și să primești ceva, orice, poate ceva ce ți-ai dorit mult sau ceva ce nu știai că-ți dorești. Cum te simți în ziua Crăciunului? Cum te-ai simțit în Ajun? Mai rău, mai bine, mai bun? Vesel, îngrijorat, nerăbdător, frustrat, furios, iubit, obosit, liniștit? Ce simți?

Vă doresc un Crăciun și un an nou cu multă iubire și înțelegere pentru orice simțiți. Orice vine, vine.

Eu sunt liniștită (am avut parte, ce-i drept, și de un masaj azi) și epuizată în același timp (căutăm în continuare bonă), curioasă de reacțiile copiilor la cadouri (și ale adulților), îngrijorată (de unele cheltuieli), mulțumită (că am făcut cu răbdare activitățile din calendarul Advent și că am terminat cu decorul* mesei), ușurată (că am supraviețuit un an fără nisip kinetic în diferite colțuri de casă, deși nisipul e minunat și chiar de către mine achiziționat), rănită (de cuvinte), încrezătoare în 2020 și în puterea de a ne mai vindeca, tristă (că nu am mereu răbdare), fericită că suntem sănătoși și împreună, că avem prieteni buni și motive de a ne ridica din pat. Voi?

*decorat inspirat de citatul “When life gives you lemons, make a lemonade”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s