Știu o fată care a avut încredere în șoldurile ei

Știu multe fete care fac multe lucruri bune. Lucruri multe, bune, unice, grele, creative, incredibile, de necrezut. Lucruri diferite. You may know a guy, dar și eu știu niște tipe. Și nu insist pe girl power. Insist pe fete, pentru că despre (câte) o fată este acum vorba.

Știu o fată care își dorește microscop de (la) Moș Crăciun. Știu o fată care inventează și scrie super povești. Știu o fată care coace prăjituri, alta care face rochii și bluze și fuste și paltoane. Știu o fată care face niște frigănele gustoase. Știu o fată care pictează pereți și o face foarte bine. Știu pe cineva care face cele mai bune plăcinte cu mere. Știu pe cineva care are răbdare cu 22 de copii, zi de zi, în fiecare zi. Știu pe cineva care alăptează și se bucură de asta. Știu o fată care s-a oprit din alăptat și nu a regretat (nu eu – dar ce bine e să iei o decizie asumată). Știu o fată care vrea să îi învețe pe toți cum se face jurnalismul adevărat. Știu o fată care vinde cele mai moi haine pentru copii. Știu o fată care are mereu pudră de santal în geantă, cu care vindecă toate rănile și toți copiii. Știu o fată care coase cele mai vesele haine pentru copii, o fată care face Cuteoshenii, știu o tipă care vrea să deschidă un muzeu și o fată care știe să asculte. De fapt mai multe. Știu și trei fete care vor fi iubite de către părinții lor toată viața.

Dar azi, în special, știu o fată care a vrut să nască natural după cezariană și asta a și făcut. Fata aceasta și-a dorit, a visat, a vorbit cu corpul ei, zi de zi, până când a născut. Natural, după cezariană. E meritul ei și al corpul ei, e meritul și grija și experiența doctorului ei. E meritul spitalului în care a născut. “Vreau să simt că lucrează șoldurile, vreau să fie independente, mintea mea să urmărească păsările cerului în timp ce ele aduc pe lume în miez de toamnă o fetiță cu gust de gutuie”. Așa se gândea ea. Și chiar a făcut asta. Ce fată mai e și asta.

Fotografia e de la Street Delivery 2019, iar raiul e în acest caz, desigur, corpul, slavă lui.

Un gând despre „Știu o fată care a avut încredere în șoldurile ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s