Kinodiseea 2019

Îmi place festivalul acesta care începe vineri, pe 8 noiembrie. Kinodiseea. Nu știu să zic dacă selecția de filme e mereu bună sau potrivită, mie se pare că da, dacă e nevoie de mai multe, mai puține, dublate sau nu. Ce-i drept, și să fi fost mai multe, tot nu am avea timp să mergem la mai mult de 3 filme, aproximez eu. Anul acesta cred că mergem doar la unul, sâmbătă dimineață, a doua zi de festival. Unul potrivit pentru ambele fete și pentru invitații pe care îi avem în vizită. Ori Lotte and the Lost Dragons ori CASSIOPEIA, calupul de scurtmetraje.

Din ce citesc pe site, Fight Girl sau My extraordinary summer with Tess par a fi foarte bune. Mergeți cu copiii la filme bune. E Elsa faină, dar parcă astea sunt și mai faine. Vârsta recomandată: de la 9 ani în sus.

Exista sectiile Kinodiseea Junior și Kinodiseea Youth. Din secția Youth, mai că aș merge să văd și eu, Giant little ones (ce nume minunat de film și de perioadă a adoleșcenței) sau Float like a Butterfly. Mai multe detalii, desigur, pe site.

„KINOdiseea este cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est, membru al ECFA (Asociația Europeană a Filmului pentru Copii). Copii, părinți, bunici, profesori, cinefili – cu toții sunt așteptați să urmărească cele mai bune filme educative de artă„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s