Nevoile noastre toate

Are nevoie de liniște, de calm, de ordine, de curățenie, de mâncare caldă și bună, chiar dacă alege să nu o mănânce. Nevoia de cunoaștere îl îndeamnă să știe scorurile și știrile, să se simtă parte din această lume, pentru că în restul timpului este ocupat cu întâlniri și prins între patru fete. Are nevoie de spațiul lui, de intimitatea lui. Are nevoie de apreciere, de aceea muncește mult și îi ajută pe toți, dincolo de ora de plecare de la birou și în vacanță și de pe WC și de oriunde. Are nevoie să se simtă valoros. Are nevoie să audă aprecierea și mulțumirea. Are nevoie de somn. Are nevoie de siguranță financiară. Are nevoie să se mai simtă copil. Are nevoie de libertate, de relaxare, de făcut nimic. Are nevoie de confirmare, de oameni diferiți care să îi ofere perspective diferite. Are nevoie de stabilitate, de înțelegere, de empatie. Are nevoie de acasă. Are nevoie de iubire.

Are nevoie de atenție, de grijă, de hrană, de haine, de libertate, de joacă, de atingere, de contact fizic, de mângâiere, de protecție. Are nevoie să știe că e acceptată, cu tot cu plânsete, țipete, uși trântite și ochi dați peste cap. Are nevoie de siguranță fizică și emoțională. Are nevoie de autonomie, de negociere, de cadouri, de timp, de părinții ei, doar ei doi. Are nevoie de limite. Are nevoie de bunici, de călătorii, de prieteni. Are nevoie de acasă. Are nevoie de iubire.

Are nevoie de atenție, de grijă, de protecție, de hrană, de haine, de libertate, de joacă, de atingere, de masaje, de mângâiere, de cozi împletite. Are nevoie să se simtă în siguranță. Are nevoie de siguranță fizică și emoțională. Are nevoie să știe că orice emoție e binevenită, că orice masă cu unt pe pâine e acceptată, că orice greu e mai puțin greu, cu cineva alături. Are nevoie de autonomie, de negociere, de cadouri, de timp cu părinții, de timp cu sora ei mai mare, de timp cu ea singură. Are nevoie de limite. Are nevoie de personaje, de animale în jurul ei. Are nevoie de aplauze, să se simtă valoroasă, văzută, auzită. Are nevoie de bunici. Are nevoie de acasă. Are nevoie de iubire.

Are nevoie de somn, de hrană, de haine, de siguranță fizică și emoțională, de încredere, de îmbrățișări, de protecție, de priviri, de mângâieri, de inima mea, de inima lui, de laptele meu, de zâmbetele lor. Are nevoie de acceptare. Are nevoie de rutină. Are nevoie de acasă. Are nevoie de iubire.

Are nevoie de somn. Are nevoie de siguranță. Are nevoie de grijă, de masaj, de atingere, de timp. Are nevoie de vorbe, de cuvinte, de căldură, de acceptare. Are nevoie să se simtă frumoasă, să se simtă apreciată, încrezătoare. Are nevoie să vorbească și să fie auzită. Să se simtă importantă. Nevoia de a se exprima este importantă. Are nevoie de înțelegere, de blândețe, de empatie. Are nevoie să stea singură. Are nevoie să stea cu toți. Are nevoie de relaxare. Are nevoie să știe că are un corp sănătos. Are nevoie de teatru, de cărți, de muzică. Are nevoie să se simtă conectată. Are nevoie de adevăr. Are nevoie să scrie. Are nevoie de acasă. Are nevoie de iubire. Iar nevoia ei de iubire se întâlnește cu alte patru nevoi de iubire. Și aceste nevoi, de iubire și toate celelalte, zboară, nestingherite, puțin, mai mult sau deloc sau în totalitate satisfăcute, prin casă, prin lume, prin viață. Și ele se ciocnesc și se întâlnesc și sper să se împrietenească, să se îmblânzească, din ce în ce mai mult. Sper că știm să ne oferim iubirea pe care o merităm și care ne este atât de necesară.

Fotografia este de la Summer Well când fata mijlocie avea nevoie, cred, să mănânce prima ei vată pe băț, de fapt având nevoie să se simtă acceptată, cu tot cu această dorință, de a mânca un dulce colorat și nesănătos.

Un gând despre „Nevoile noastre toate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s