Am fost cu fetele să-și găurească urechile

Iubitele mele dragi, recent posesoare de cercei, aș vrea să vă mai spun ceva despre cerceii pe care tocmai i-ați îmblânzit. Cerceii nu sunt obligatorii. Cerceii nu sunt atracție, nu sunt trend, nu sunt nevoie, nu sunt condiție. Cerceii nu sunt sex. Nu sunt apartenență, nici imitație sau senzație. Cerceii nu sunt ce vor alții, sunt doar ce vreți voi. Cerceii nu sunt statut social, cum erau odată. Cerceii nu sunt doar “de fată”. Nu sunt credință, nu sunt superstiție. Poate tradiție. Nu sunt un test sau un experiment. Poate, eventual, ornament. Cerceii nu sunt urâți. Sunt doar diferiți, cel mult nepotriviți.

Cerceii sunt veselie, doar dacă îi purtați cu iubire. Cerceii sunt dorință, dar să fie sinceră. Cerceii nu (cred că) sunt înfrumusețare. Cerceii sunt un accesoriu, unul de stare. Cerceii pot fi o bijuterie, dacă îi adăugați un strop de magie. Cerceii au putere, însă doar cea pe care le-o dă inima voastră.

Să vă purtați cerceii cu veselie, vă rog.

Au vrut să poarte cercei. Altfel de cercei. Obișnuiau să-mi împrumute clipsurile, le purtau cu mândrie, erau tare șucare. Dar voiau cercei cu ac. Să aibă găuri în urechi ca să-și pună alți cercei. De un an și jumătate vor. Mă tot întrebau: azi, mâine, când își aminteau, întrebau: ai uitat, mami, de cercei? Nu insistent. Doar recurent. Mă gândeam când și dacă o să vină acest moment. Nu le-am găurit urechile în maternitate, mi s-a părut inutil. Nu mi-a venit să fac și asta, dincolo de tot ce e nevoie să faci în primele trei zile din viața unui copil. Dar nici nu mi-am propus să ocolesc acest pas. Cu tot cu urechile lor perfecte, ele și-au dorit. Anul care a trecut a fost ca un test. Chiar vor găuri în urechi? Au vrut, se pare, erau serioase, am mers să-și facă, acum se uită în oglindă, nu cred că se văd neapărat mai frumoase, dar le place. Sunt încântate. Eu, sincer, aștept ziua când cerceii vor fi din nou excepția și nu regula. Aștept o zi în care vor conștientiza singure, nu doar auzind explicația mea, că urechile sunt superbe și fără cercei. Că părul se așază altfel pe ureche, că atenția se îndreaptă spre gât, spre ochi, spre maxilarul relaxat (sau încordat, după stare și după caz), spre tâmplele transpirate sau albe sau îngândurate.

Și eu mi-am pus târziu cercei. În clasa I. Iar în a V-a mi-am făcut încă două găuri în urechea stângă. O fi fost trendul, decalajul, dorința unei fete de 12 ani. Am luat un 4 la Geografie pentru dorința asta. În facultate am cunoscut-o pe Irina. Fără cercei, cu urechile mici, delicate, perfecte. Din ziua aia m-am tot gândit la urechile libere. Dar urechile mele nu era mici, delicate, perfecte. Au mai trecut încă vreo 4-5 ani ca să atingă perfecțiunea din capul meu și să renunț la cercei. Găuri încă am, Slavă Domnului, căci am și niște cercei superbi, cu pene, cu franjuri, cu auriu, cu perle, cu cruci, cu argintiu, cu toarte, cu buburuze, cu de toate, pe care îi port cu tot dragul o dată pe lună sau săptămână sau poate chiar de două ori. Dar urechile fără cercei vor fi mereu niște urechi frumoase. Cele mai.

Fetele mele dragi, sunteți minunate și încântătoare cu cerceii voștri medicinali. Dar să știți că tot voi sunteți și fără ei.

Logistica:

  • PISTOL DE GĂURIT: Am cercetat pe grupul de mame, am mai întrebat, mi s-a părut mai indicat cu pistol de găurit într-o bijuterie decât într-o clinică. Ce-i drept am oprit și la Regina Maria pe George Enescu și nu făceau deloc găuri în urechi.
  • MELI MELO: Am fost la Meli Melo, în magazinul Unirea, am aflat că acolo au pistol de găurit (nu orice Meli Melo are, în Amzei de exemplu nu au), acolo era o fată, brunetă, drăguță, atentă, fetele și-au ales un model din cele 4-5 câte aveau și apoi am luat și o soluție dezinfectantă. Să dea cu ea o săptămână. Totul a durat foarte puțin și nu a fost deloc dureros, deși, la fiecare copil, am zărit niște ochi puțin umeziți.
  • PREȚ: Perechea de cercei (medicinali, sterili) a costat 100 ron.

Iar cercei frumoși (și pentru adulți și pentru copii) am găsit la Lady Magpie, la Meli Melo, la MyPrecious Buzztard, la orice târg de design, la Muzeul Țăranului Român, la Mădălina Andronic, la Cărturești, la Zara, la orice magazin vintage, în New York, în Madrid, în Thailanda, în Teologos (din Thassos), în Creta, în Ploiești. Peste tot în lume sunt cercei frumoși, pentru oameni cu găuri în urechi, fie că îi poartă zilnic sau nu.

Un gând despre „Am fost cu fetele să-și găurească urechile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s