Împreună ca în cartea The Paper Dolls

Niște păpuși (din hârtie) au puterea să lupte cu dinozauri (din pluș) și (papuci în formă de) tigri. Incredibil. Incredibilă puterea imaginației.

Există niște cărți pentru copii perfecte pe lumea aceasta. Și grafica și mesajul și coperta și lungimea cărții, toate îmi dau senzația că e ce trebuie, fix când trebuie. Deși „Regele tuturor sălbăticiunilor” este all time favourite, mai există și altele pe care eu le ador și le iubesc și copiii. Una este fix The Paper Dolls, scrisă de Julia Donaldson, tipa care l-a născocit pe faimosul și fantasticul (și colțosul) The Gruffalo. Unde mai pui că după ce citești cartea, poți chiar să-ți creezi și să decupezi aceste păpuși. Noi le-am făcut și zac pe undeva prin casă, împreună, ținându-se de mână (după ce au petrecut totuși ceva timp printre degete de copii). Căci despre asta e vorba. Despre cum imaginația unei mame inventează aceste păpuși cu înfățișări diferite și nume nemaiauzite pentru fetița ei și ce jocuri au loc, cu ajutorul lor, în mintea și realitatea lor. Și cum toate, împreună, se distrează, se luptă, ocolesc sau înving obstacole și ajung într-un final în memoria stăpânei lor, alături de alte amintiri cu obiecte iubite. Frumos. Emoționant. Impresionant.

Ce fac păpușile o să arăt în câteva fotografii, restul aventurilor sunt în carte. În cartea unde ele sunt mereu de mână, împreună, și nici măcar băiatul cu foarfeca nu le desparte.

Le-am citit des această carte, au și cerut-o de multe ori. O să le tot zic, că e important să rămână împreună, ele fetele, dar și noi, restul familiei, chiar dacă vor/vom fi, uneori, departe. Sau chiar dacă vom întâlni și noi obstacolele noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s