Muzeul Țăranului Român este întotdeauna o idee bună

Mi-aș permite să spun că Muzeul Țăranului Român este cel mai frumos muzeu din București. Sau poate din țară?! Nu o să zic chiar asta, pentru că nu le cunosc pe toate. În plus, Muzeul George Enescu arată și el atât de bine, încât nu pot să le compar. Dar la Muzeul Țăranului există și un muzeu și un cinematograf și o sală de spectacole și un restaurant și în acest context, al postării actuale, o curte care întâmpină tot soiul de oameni din toate colțurile țării, cu diferite produse lucrate și meșteșugite de mâinile lor mai fine, mai dure, mai groase, mai mici, mai mari, mai noduroase.

Și dacă ar fi să fac cuiva o recomandare, în orice zi, în orice moment, ba chiar și în somn, i-aș zice să meargă în vizită la MȚR. Și pentru muzeu și pentru orice târg care se întâmplă acolo, destul de des. Deși poate nu tuturor le place lumea asta, străveche, arhaică, țărănească. Eu mă simt ca acasă acolo. Și au și o salată foarte bună, de vinete.

Am dat o fugă în weekend, la final de Târg de Antichități și am plecat cu un caval și două păpuși pentru fete, deși aș mai fi plecat și cu vreo trei fețe de masă și un colier și un costum tradițional. Dacă nu mă credeți, pun și niște fotografii, făcute cam în grabă.

IMG_2795IMG_2796IMG_2797IMG_2799IMG_2800IMG_2802IMG_2803IMG_2804

Muzeul Țăranului Român. Mereu actual. Din 1906.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s