
În caz că DA.
Știi cum e cu apa care te acoperă și te învăluie, care te ghidează când poți s-o stăpânești și îți intră în gură când nu știe că ești amator, dar tu de fapt o iubești. Știi cum e să te antrenezi dinainte, cu o lună, o săptămână, cu două zile. Știi cât de lung e bazinul, cât înseamnă 50 de metri și cât de motivat ești la fiecare dintre ei, deși spre final, ai în cap numai ultima linie albastră trasată pe podea. Îți amintești momentul în care ai ales să te înscrii într-o echipă, cui ai povestit, pe cine ai invitat să doneze pentru tine. Poate ai ales să faci brioșe, să donezi limonadă, să donezi niște haine sau orice altceva. Poate ai ales să pui un mesaj sau mai multe pe Facebook. Poate la fiecare întâlnire cu un client, ai povestit cu mândrie despre inițiativa ta și clientul te-a crezut, te-a susținut și a și donat. Poate chiar și copiii tăi au donat. Eu țin minte că am făcut gaufre cu frișcă și ciocolată pentru colegi, la birou, anul trecut, am trimis doar mesaje si mailuri anul acesta, am înotat 6 ture de bazin (sau 8?!) în 2018 și mai multe în 2017. Alții au înotat mai mult, alții mai puțin, contează mai degrabă suma donațiilor, dar cel mai tare contează că oamenii s-au mobilizat. Au crezut în ceilalți oameni pentru care au înotat, au scris despre ei, așa cum a făcut Irina (care a susținut Centrul Învingem Autismul cu echipa ei Cap Aurora) sau așa cum a făcut Maria (care și-a susținut băiatul înotător pentru De-a Arhitectura,dar si pe noi) sau Sergiu de la Swim Factory care a imprimat zeci de exemplare de pliante si le-a impărtit tuturor, pentru a sustine ideea meselor calde pentru copiii din Ferentari sau mulți alții despre care încă nu știu.
În caz că NU.
- Fie ai inițiat un proiect, adică tu ai fost cauza pentru care alții au înotat și atunci știi cât de bine a fost să găsești un loc și niște oameni care să îți susțină o idee. Poate ai vrut să strângi bani pentru copii cu deficiente, pentru copii cu probleme stomatologice, pentru copii care nu pot ajunge altfel la grădiniță, pentru bătrâni, pentru natură asta din jur care are mereu nevoie de ajutor, pentru spitale, pentru paraclimbing, pentru meșe calde sau excursii și tabere. Pentru orice ai cerut bani și ai mobilizat o echipă să caute donații, știi cum a fost și cum este în continuare. Și asta pentru că donațiile nu s-au încheiat. Se pot face până pe 31 iulie 2018.
- Fie nici nu ai înotat, nici nu ai propus proiect, nici nu ai participat, dar ai citit despre Swimathon și poate o să vrei să înoți și tu la anul, să simți și tu apa care ia forma spatelui tău. De aceea trebuie să știi că tot ce am spus mai sus e adevărat.
Oricine ai fi și ai auzit de Swimathon, știi cum e. Dacă știi cum e, donează pentru noi, Înotătorii magici, până pe 31 iulie. Mai sunt două săptămâni și o zi.
Donează orice sumă la care ești pregătit să renunți pentru ca Swimathon să existe în continuare, pentru ca oamenii să aibă un context în care să înoate sau un context în care să arate ce lucruri bune pot face dacă au și fonduri. Eu cu Marian și Laura și Corina și Adrian am înotat pentru Swimathon, implicit pentru Fundația Comunitară București, care îl organizează și cu ajutorul donațiilor voastre, o să simțim, și mai mult, că am făcut bine ce am ales să facem.
Aceste două fotografii sunt făcute de Bogdan Dincă, omniprezent la orice eveniment la care omenii se ajută între ei.
Un gând despre „Dacă ai înotat sau ai înscris un proiect la Swimathon, știi cum e”