Milla de 4 ani

Milla de 4 ani mă uimește la fel ca la 1 zi, 1 an sau 3. Mă surprinde cu forța ei și de a se concentra și de a țipa. Mă pune pe gânduri, mă face să râd. Mă bucură mereu înțelepciunea ei, care o ajută să fie apreciată și mă întristează uneori încrâncenarea ei, care mă face pe mine să fiu stresată. Milla de 4 ani e un val de emoții și de priviri. E superbă, senină și totuși încruntată, veselă, sprintenă, încăpățanată, împiedicată, efervescentă.

E ziua ei azi, a vrut să o sărbătorească la grădiniță cu colegii, să aibă momentul ei de glorie, deși această zi pică în vacanță și nu știam cum să îi spun că în vacanță, ele, de fapt nu merg la grădi, deci nu are cum sa prindă ziua ei acolo. Am mers însă, special de ziua ei, când grădinița era oricum deschisă și se făceau activități cu copiii care veneau totuși și în vacanța de vară. Și a fost bine, pentru că Milla și-a ascultat povestea, și-a ales dintre copii Soarele și Luna și Stelele care să o călăuzească pe drumul ei, conform poveștii, a primit urări și pietre și daruri de la copii, precum și o bucată de tartă gustoasă, cu zmeură. A și dormit acolo la prânz, iar seara am pregătit o mică adunare cu prieteni de-ai ai, dar și de-ai noștri și ne-am jucat de-a Elsa, preferata ei în acest moment, și de-a zăpada și de-a pădurea de gheață. Mă uitam la ea, era bucuroasă alături de ei, era fericită să picteze, să arunce cu vatelină în toate părțile. Mi-ar plăcea ca următoarea zi de naștere să fie o zi în care să fim mai mult timp împreună, doar noi două sau noi trei sau noi patru (sau noi cinci, în curând), până la momentul întâlnirii cu alți oameni. Am simțit că nu am ținut-o îndeajuns de mult în brațe de ziua ei. Am simțit că dimineața și seara și la grădi și la tort nu a fost destul.

Milla de 4 ani acceptă lucruri noi, plimbări, locuri, mâncăruri, cu spontaneitate, la fel cum le refuză și le îndepărtează cu îndârjire. Milla de 4 ani iubeste pictura, pe fata, pe hartie, pe unghii, se plimba in viteza pe trotineta, inventeaza povesti, vorbeste cu papusi, plange si rade zgomotos. Millei de 4 ani ii place sa ii citesc din cartea cu Globi, din Nasturel, Tiddler, printre altele, ii place mazarea, chifla cu lapte de la Pain Plaisir, rochia primita de la Maria de la Casa Comana.

Milla de 4 ani mă pune toată la încercare și asta mă face să o iubesc din ce în ce mai tare, dacă se poate așa ceva. La mulți ani, fetița mea, de 4 ani în lumea noastră.

IMG_3525IMG_3526

IMG_3542

IMG_3711.JPG

IMG_3554.JPG

IMG_3565.JPGIMG_3582.JPGIMG_3604.JPGIMG_3605IMG_3591IMG_3597IMG_3610

IMG_3608.JPGIMG_3588IMG_3586IMG_3612IMG_3733IMG_3685

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s