Lulu’s Cake din București

Există mai multe patiserii cu acest nume, în lume. Lulu’s Cake. Și chiar m-am întrebat de ce și-au dorit prietenii mei, Costin și Adriana, să folosească și ei acest nume. Apoi le-am aflat povestea și am descoperit cine e de fapt Lulu. Lulu e Costin care vrea să gătească pentru toată lumea, prăjiturile pe care oricum le gătea pentru prieteni. Așa că a aplicat la Start-up Nation, a primit bani și a început să le gătească, așa cum își propusese cu ceva timp în urmă. Apoi, eu cu Andra, i-am ajutat și le-am făcut un logo, un slogan, o strategie, un site, o pagină de Facebook, una de Instagram, niște mesaje, cutii, pliante, cartoline și nu în ultimul rând, niște cărți de vizită. Ba chiar și niște fotografii. În tot acest proces, desigur, degustând și testând prăjiturile lui Lulu, dintre care mi-am ales preferatele, și anume rulourile cu cremă. Nu sunt toate informațiile finisate, bibilite, așa cum îmi place mie, adaptăm, mai schimbăm pe parcurs detalii, dar măcar să știți cine e Lulu și ce prăjituri gustoase face.

„Lulu e nepotul de 6 ani și în același timp bucătarul de 38. Lulu e un nume de alint, e dragostea unei bunici, e pricepere, îndemânare, răbdare. Lulu e dorul pentru prăjiturile pe care le-ai iubit odată și de fapt, dintotdeauna.

Lulu e o echipă de 4 oameni, care lucrează la 8 mâini și la câteva aparate sofisticate și, în același timp, cu câteva rețete simple. Cu aceste instrumente, dar și cu ingrediente de foarte bună calitate, fără siropuri, conservanți, stabilizatori, arome artificiale, vrem să trezim amintiri din trecut și să lăsăm moștenire pentru viitor. Pentru ca oamenii să descopere de unde vin cornulețul, cornețelul și Albă ca Zăpada, nu doar macarons, cheesecake și tiramisu, care de altfel, și nouă ne plac foarte mult.

Lulu e un loc în care coacem mult, de drag și de dor, pentru că așa au făcut mamele și bunicile noastre și ni se pare normal să facem și noi la fel pentru copiii, prietenii și clienții noștri. Și pentru că ne place foarte mult să ne jucăm cu făină.”

 PRĂJITURILE LUI LULU

Eu am numărat 14 sortimente până acum. Albă ca zăpada; Rulouri cu vanilie; Choux a la creme; Coșulețe; Cornulețe; Sărățele; Negresă; Prăjitură-tort de biscuiți; Ciocolată de casă; Tartă cu pere și ciocolată; Tartă cu vișine; Plăcintă cu brânză; Plăcintă cu mere; Carmencita, cum îi zicea bunica, dar ei îi spun și prăjitură Lulu.

De schimbat nu cred că se mai schimbă. Astea sunt rețetele lor, testate, verificate, cerute. Ce am aflat sigur, însă, este că vor mai adăuga pe rând, la un moment dat, checul, cozonacul și alte câteva delicii pe care oamenii le-au iubit dintotdeauna. Ce mai vrea Lulu’s Cake să facă este să îți prepare prăjitura pe care o ai în cap sau în inimă, una pe care ți-o amintești de când erai mic, dar nu știi să o faci sau de unde s-o apuci. Ceea ce mi se pare genial. Eu, de exemplu, am în minte un tort cu cremă de ciocolată și lămâie, cel mai bun tort din lume pe care îl mâncam în gimnaziu, nu eram chiar așa mică, dar atunci am aflat de el. Mi se pare greu de făcut, e lung procesul, eu nu m-aș căzni deocamdată să îl fac, dar cu siguranță l-aș mânca, dacă mi l-ar face ei. Și daca ar ieși gustul așa cum mi-l amintesc eu, aș zice bogdaproste.

PACHETELE 

„Prăjiturile lui Lulu sunt de fapt prăjiturile noastre, ale voastre, ale tuturor. Sunt prăjituri cu gusturi simple, nepretențioase, așa cum au fost odinioară, și de fapt, dintotdeauna, prăjiturile bune, românești, de casă. Au ingrediente naturale, nu conțin aditivi, stabilizatori, afanători, premix-uri sau orice a mai apărut ca să schimbe gustul în mai bun, dar de fapt în mai rău. Ceea ce le face potrivite și pentru adulții care au fost odată copii, dar și pentru copiii lor, mai mici sau mai mari. Și pentru că tot vorbeam de ingrediente, acestea sunt: lapte, ouă, unt, zahăr, untură, borș, scortisoară, cacao, vanilie, dulceată, nucă. Avem mereu aceleași ingrediente, dar de fiecare dată le folosim diferit.”

Prăjiturile lui Lulu se pot comanda doar în varianta de pachet. Oricare din cele trei pachete de mai jos sau în varianta personalizată pentru fiecare dintre voi.

1: Pachetul DICHISIT 

Pachetul DICHISIT conține peste 50 de bucăți de prăjituri, în care se regăsesc 6 tipuri de sortimente diferite, dichisite, frumos ambalate și, evident, gustoase, în două variante.

1: Tartă cu vișine; Cornulețe; Negresă; Albă ca zăpada; Choux a la creme; Carmencita, cum îi zicea bunica, dar noi îi spunem prăjitură Lulu. Preț: 180 lei

2: Tartă cu pere și ciocolată; Rulouri cu vanilie; Coșulețe; Prăjitură-tort de biscuiți; Plăcintă cu brânză; Ciocolată de casă. Preț: 180 lei

Fiecare pachet conține minim 9 bucăți din fiecare sortiment de prăjitură, iar dacă e vorba de sărățele, coșulețe, cornețele, cu siguranță vor fi și mai multe, ca să simți că te bucuri de ele.”

2: Pachetul PRICOPSIT 

Pachetul PRICOPSIT este mai mare decat Pachetul Dichisit și este format, de fapt, din două pachete Dichisit. Ceea ce înseamnă că vei găsi în cutie 12 feluri de prăjituri (în jur de 100 și ceva de bucăți), cu care poți să te pricopsești într-o miercuri obișnuită la birou sau într-o vineri în care ai invitat prieteni în vizită sau în orice zi în care există o sărbătoare, mai mică sau mai mare. Preț: 250 lei

3: Pachetul FANDOSIT

Pachetul FANDOSIT este pachetul Lulu care conține un singur fel de prăjitură. Aproximativ 64 de bucăți dintr-o prăjitură de același fel, cam cât încape într-o tavă clasică, de cuptor. Prăjitura este alegerea ta, desigur. Iar de ales, poți alege dintre: Tartă cu vișine; Prăjitură cu pere și ciocolată; Negresă; Albă ca zăpada; Prăjitură Lulu (Carmencita); Prăjitură-tort de biscuiți; Plăcintă cu brânză. Preț: 130 lei

„Se poate comanda oricând, dar mai ales în weekend, când prăjiturile sunt un răsfăț, o fandoseală binevenită, pană la urmă.”

Echipa Lulu’s Cake iți poate livra prajiturile sau poți veni tu să le iei de la laborator. Laboratorul e pe strada Bogdănița, nr 8-10, București, iar comenzi poți face pe site, http://www.luluscake.ro sau pe mail, comanda@luluscake.ro, sau la telefon 0766 369 566.

Eu o să comand pentru zilele de naștere ale fetelor în primul și în primul rând, pentru că se apropie, una în iunie și una în iulie. Și în al doilea rând pentru că ele au mai testat prăjiturile și au votat de fiecare dată cu Albă ca Zăpada, apoi cu rulourile și cornulețele. Poate vreți și voi ceva de la Lulu’s Cake pentru zilele de naștere ale copiilor voștri, ale voastre sau poate pentru zile de sărbătoare, cum ar fi sfinții Constantin și Elena, de Luni.

Un gând despre „Lulu’s Cake din București

Lasă un comentariu