Replici din reclamele de la Super Bowl

Hei, azi încep Jocurile Olimpice de iarnă. Parcă ieri era Super Bowl-ul. Sau a fost săptămâna trecută? A fost, asta e, am văzut eu ceva reclamă la Doritos/Mountain Dew, la care am dat play de mai multe ori.

Apropo de reclamă, zicea cineva la Guerilla, sigur nu era Dobro, că o reclamă la Super Bowl, una de 30 de secunde, că acolo se difuzează și unele care au peste 30 sau chiar 60 sau chiar si peste 90 de secunde, costă cel puțin 5 milioane de dolari. Are dreptate. 5 milioane de dolari. Nici nu știu ce să bolduiesc mai întâi. Milioane sau Dolari.

Dar pe mine mă interesează mai degrabă vorbele, nu banii. Așa că, dintre toate spoturile pe care le-am văzut, mai bune, mai amuzante, mai dezamăgitoare, mai inspiraționale, am făcut o listă cu replici, texte, dialoguri care poate nu devin virale, dar pe care le-am reținut.

Ordinea intamplătoare a replicilor din câteva reclame de la Super Bowl 2018

1: Încep cu primul dialog din reclama Verizon, că e cu emoție și cu recunoștință și eu mă topesc după emoție și recunoștință. Ba chiar o să pun și un link.

„This is the Fire Department. Ltd Grey speaking” zice el. Ea începe „My name is Cedrica. About 4 years ago, the fire broke out in my apartment building and you were the first respondent to pull me apart of it”. Iar lui nu-i vine să creadă: „Oh my God, you kind of caught me off guard here”. 

2: „Dilly, Dilly” e ceva ce zic personajele din reclama Bud Light, care parodiază, în fiecare dintre cele 3 clipuri, câte o scenă din Game of Thrones. Iar Dilly Dilly zic de fiecare dată când pare că vor să zică Iuhuuu, Yay, Ce bine, Paharul sus sau Să bem pentru asta. Deși e la fel de autentică replica unuia dintre conducătorii luptei, care atunci când întreabă dacă ei câștigă, i se răspunde că nu, el spune: „See, it’s so small from back here, I can’t really tell”.
3: „I choose Archmotorcycle.com. You should pick a name that it’s not my company.” zice, ironic, Keanu Reeves în reclama Squarespace, un loc în care poți să-ți cumperi un domeniu și să-ți personalizezi site-ul.
3: „You’re in the bush” e tot ce mi-a rămas din reclama lăudată pentru Amazon Echo. Dar merită să o vedeți și să ascultati și ce și cum zic Gordon Ramsay și Anthony Hopkins. Eu, cu ocazia asta, am aflat și cine e și cum arată șeful Amazon, Jezz Bezos. E chiar tipul cu chelie. Chiar, vorba Millei.
4: „Every time I come a nigga gotta set it,
Then I gotta go, and then I gotta get it
Then I gotta blow,
And then I gotta shudder any little thing that nigga think he be doing
‘Cause it doesn’t matter, ‘cause I’m gonna dadadada” zice Peter Dinklage în timp ce-și mișcă mâinile și umerii, conform melodiei lui Busta Rhymes, în reclama Doritos de care scriam mai sus.

5: „Man, I look good” zice M&M-ul roșu din reclama cu același nume, care între timp se transformase dintr-o bomboană într-o persoană, și anume Danny DeVito. La care M&M-ul galben îi răspunde: „You’re still short and bald”. Dar nu merită să o vedeți doar pentru asta.

6: „Clean water at the turn of the tap. It’s like magic”, zice Matt Damon în reclama Stella Artois în dorința de a convinge oamenii să cumpere bere, prin urmare donând apa țărilor care nu au apa magică pe țeavă. Totul se întâmplă cu ajutorul http://www.water.org.

7: În reclama la Jeep Jurassic, actorul Jeff Goldblum e întrebat „Would you like to take it for a test drive?„, iar el răspunde, nostalgic, „I just did”. Pe asta v-o recomand.

8. O recomand și pe asta care promovează turismul în Australia și nu doar pentru că e gândită de Droga5, și nici pentru că este cu “The best Crocodile Dundee since Crocodile Dundee”, deși Chris Hemsworth nu e sigur de asta la început, fapt pentru care îl și întreabă pe Paul Hogan, de două ori: Really?, iar el, desigur, nu înțelege „Why do you keep saying really?”

9: „Just let them dance” zice unul dintre jucătorii din reclama NFL, în care Eli Manning și Odell Beckham Jr., care înțeleg că nu au jucat în acest Super Bowl și tocmai din acest motiv probabil, aleg să danseze. Dansează în doi, dar și în echipă, conform schemei de dans din filmul Dirty Dancing. Sunt de acord cu el. Să îi lăsăm să danseze, că sunt cool și implicați. Și mai ales pentru că o fac „to all the touchdowns to come”. 

10. Iar din reclama Toyota, Good Odds, o pun aici la numărul 10, asta ca să vă pună pe gânduri la final, ar trebui să scriu tot textul, dar o să vă rog pe voi să îl citiți în spot. Îmi place că nu mai combate, deja, imposibilul, ci confirmă posibilitatea de a fi depășit: „Start your impossible”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s