Îți dorim o zi la fel de frumoasă ca gestul pe care tocmai l-ai făcut

Așa se încheie mailul pe care îl primești dacă te înscrii pe site-ul MagicHome și îți rezervi un loc pe scaun.

MagicHome este un centru, un refugiu, o casă până la urmă, pentru toți părinții și rudele și oricine are nevoie să se cazeze într-un loc atunci când vine cu copilul în spital. MagicHome este acest spațiu localizat în București în apropierea unităților de tratament, care oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave. În prima jumătate a anului, aici au fost cazați gratuit 300 de copii și membri ai familiilor acestora.

Centrul oferă câteva facilități pentru toți cei care au nevoie, pe durată tratamentului:

  • Băi dotate cu dușuri
  • Posibilitatea de a-și spăla și usca hainele
  • Mese gratuite
  • Locuri de joacă în interior și în curte
  • Suport psihologic și terapie prin artă

Copiii bolnavi sunt mulți, și mai mulți, în fiecare an 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer, iar spațiul nu e mare. Se poate face mai mare, se poate adapta nevoilor, doar cu ajutorul celor care donează și se implică. Se poate ca acest loc să fie în continuare un refugiu, un loc în care să vii să te speli, să plângi, să mănânci, să dormi într-un pat, nu doar pe un scaun de spital.

Eu n-am stat până acum pe un scaun de spital, la capul unui copil, fetele noastre n-au avut vreo boală sau problemă până acum care să necesite spitalizare, îmi doresc enorm să nu se întâmple asta vreodată, sper să le pot îngriji și menține mereu sănătatea, așa sper să facă și ele când vor fi mari, n-am stat nici măcar la capul mamei mele când și ea a avut cancer. A stat mătușa mea, a stat tatăl meu, au stat bunicii mei, mult timp, cu orele. Sora mea a stat lângă tatăl el, și el bolnav de cancer. A stat și ea ore, uneori în liniște, uneori în zgomot, de fiecare dată în suferință. Am prieteni care au stat și au suferit și există oameni care chiar și acum stau, când eu scriu aceste rânduri, alături de un copil care are nevoie de tratament. Oamenii aceștia care rezistă și ar face orice să își însănătoșească copiii sau rudele au nevoie de un loc în care să fie și ei îngrijiți, atunci când nu au altă soluție.

„Pentru că actualul centru MagicHOME din București nu acoperă nevoia reală de cazare și suport pentru copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora, urmează a se finaliza o construcție pentru noul centru MagicHOME, lângă Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni, care va avea o suprafața de 700 de metri pătrați și va putea găzdui între 25 și 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de meșe pe an.”

Construcția este gândită și urmează să fie finalizată de voluntarii fundației Magic Camp. Casa va avea 3 etaje, 12 dormitoare, 8 băi și mai multe bucătarii utilate, unde oamenii vor găsi tot ce au nevoie. Iar în spațiul exterior de 1000 de mp vor fi amenajate locuri de joacă.

Ca să existe într-adevăr această posibilitate, e nevoie să ajutăm și noi. Și eu și tu și oricine care a stat sau nu, zi și noapte, pe un scaun tare lângă un pat de spital, lângă un copil bolnav. Dacă nu ai stat, poți să te pui în locul unui părinte și să stai pe scaunul, amplasat, simbolic, în galeria Galateca (stradă C.A. Rosetti nr. 2-4, București). Câte o oră, zi și noapte, va sta câte cineva, până când se vor strânge banii de care centrul are nevoie.

„Vom sta acolo până când primim 100.000 de sms-uri pentru MagicHOME, refugiul părinților de lângă cel mai mare spital oncologic din România.” 

1: Mai intâi, donează. Trimite cuvântul MAGIC prin SMS la 8844 si donează 2 euro/lună. Număr valabil în retelele Digi, Orange si Vodafone. Până acum au fost trimise 36143 de sms-uri. În plus, poți dona cât vrei tu, in oricare dintre conturi.

2: Apoi, dacă ai timp și dispoziție și empatie, stai și tu pe scaunul de la Galeria Galateca. Programează-te aici.

2 euro de la tine, 2 euro de la mine

Eu m-am programat, am donat și așa am primit mesajul de mai sus. Aș putea spune că mi-am făcut singură ziua mai frumoasă. Dar oare nu putem face toți asta, în fiecare zi? Putem, cum să nu putem. Suntem capabili să ne facem singuri viață mai bună, momentele mai plăcute, mai agreabile, mai suportabile, timpul mai vesel și mai frumos, și ce e și mai grozav, e că, uneori, putem să o facem și pentru alții. Ce putere incredibilă avem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s