O viață nouă

Am vrut să încep să scriu pe anul acesta din prima zi. A trecut una, au trecut multe, a fost foarte bine. Mult mai obositor, dar din ce în ce mai bine. 27 de zile au trecut deja. Am început cu multă, dar multă putere de muncă, de schimbare în bine, de nerăbdare la capitolul vise și de răbdare la capitolul copii. Dar cum voiam eu așa să găsesc o zi în care să scriu despre anul cel nou, iată că a venit noaptea în care să scriu despre o viață nouă. O viață nouă de copil, de pui de om, cu nume frumos, de bebe drăgăstos și pufos. O mamă dragă o să nască azi, aducandu-l pe lume al doilea fecior din familia lor. Ei voiam să îi scriu, voiam să îi spun tot, acum, rapid, înainte să nască. E programată la cezariana peste cateva ore, au inceput contracțiile, probabil îi e teamă, deși de-abia așteaptă, nestiind, de fapt, exact ce o așteaptă. Voiam deci să îi spun acum, inainte. Inainte sa se schimbe din nou ritmul, rutina, viata. Inainte de alte intalniri si emotii.

Intotdeauna mi-au plăcut zilele dinaintea zilelor importante. Sentimentul pe care îl ai în noaptea dinaintea nunții, dinaintea nașterii, dinaintea unei călătorii așteptate. Pre-orice-urile. Mi se par grozave. Îți consumă sufletul, dar cred că te maturizează emoțional. Îmi aduc aminte de mine, pe canapeaua mea, cu gândul la al doilea copil. Cat de frică imi era și cat de mult așteptam să o cunosc. Și ea își așteaptă puiul și oricum ar fi ziua de mâine, i-am scris să se bucure de ea. Pentru că orice se întâmplă, într-un fel sau altul, aduce pe lume un alt suflet. Un membru nou al familiei lor, o familie care se transformă, se unește și se face mai puternică, mai gălăgioasă, mai veselă. Nu știu cum se simte ea acum, dar o mamă cu un alt copil mic acasă, care la ora aceasta sigur doarme, are tot felul de gânduri. Pentru această mamă îngândurata și iubitoare (și orice altă mamă în locul ei for that matter), am un mesaj:

Dragă mamă care urmează să naști,

Să fii sănătoasă și să-ți fie bine. Să-ți fie bine ție, ca să le fie bine și lor. Să te bucuri de momentul de dinainte și să te bucuri și mai tare de momentul de după, indiferent de circumstanțe, de oboseală, de telefoane sau orice altceva. Să te gândești că ai mai reușit să faci o minune în viața asta și este meritul tău și apoi al vostru, colectiv. 9 luni ai crescut un omusor în burtă și acum o să-l ții în brațe. Acum e acolo, acum e dincolo. Ziceai că ți-era dor să hrănești o guriță flămândă. Acum a venit din nou momentul. E momentul vostru. O să te trezească iar noaptea, dar o să te gândești numai la el. O să-ți fie greu cu amândoi, mici și doritori de tine, dar și firesc și natural și emoționant. Vor fi multe emoție, mult plâns, presimt ca asa o să fie. Dar o să fii calmă și relaxată, chiar dacă s-ar putea să mai țipi. Îți doresc o viață minunată de mamă de doi băieți și de soție a tatălui copiilor tăi. O să fie bine. O să mă gândesc la tine. Și la voi și la copilul cel mare care și el e de fapt mic, să îi fie cât mai ușor. Ma gandesc si la fetele mele care la un moment dat vor avea niste băieți minunati, parteneri de joacă. Ma gandesc si la noi cum ne vom intalni si vom fi multi si vom umple tot aerul, toata bucataria, toate scaunele. Cate posibilitati. Vorba lui Richelle E. Goodrich: You were born and, with you, endless possibilies.

În fotografie este a doua noastră fată, de-abia adusă în casa noastră, în lumea noastră și mai ales a surorii ei mai mari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s