Sanatate inainte de toate

Dupa un episod din asta in care dau si matele pe-afara si tot dau si dau afara de parca nimic nu ar mai iesi si totusi iese, ma intorc iar si iar catre dorinta ascunsa, dar de fiecare data la fel de puternica si reala si anume de a fi sanatoasa. Sanatate frate, inainte de toate. Ca daca sanatate nu e, nimic nu e. Sad, but true. Cheesy, but  true. Pentru ca pur si simplu nu pot face nimic daca lucrurile nu sunt asezate cum trebuie la stomac, la picioare, la maini, la cap. Nimic. Poate doar sa ma plang. Sau sa imi plang de mila. Si cum scap, o iau de la capat si ma concentrez si mereu zic: cu gandul la sanatate, nu mai mananc de toate. Nu mai mananc combinat si nici prea separate sau prea ciudat. Porcarii nu mananc si nici foame nu fac, dar mananc ce imi place si nu credeam sa fie un pacat. De ce sa fie pacat sa mananci mancare de fasole, apoi inghetata, apoi porumb, pepene, seminte de pin si apoi o socata? Niciodata n-a facut rau la stomac, dar se pare ca varsta imi vine de hac. Asa zice doctorul de la Urgente care mai in gluma, mai in serios, da verdictul colecistului lenes (din nastere de altfel) si vrea “mai bine sa previn, decat sa tratez”. Oho, stiu asta. Stiu foarte bine si am si incercat sa aplic acest motto medical, pe alocuri cliseu, pe alocuri adevar universal valabil. Si nu doar la recomandarea medicului, oricare ar fi fost el. Si totusi asta imi ramane de facut. Mai bine sa previn, decat sa tratez. Sa mai arunc un ochi la ingredientele unui platou cu fructe de mar, sa mai ocolesc afumaturile sau tochiturile (si asa foarte rare), iar la schimb sa tin aproape un Anghirol, un Triferment, un ceai cu rol de digestie usoara. De ieri le tin aproape, dar parca nu m-as atinge de ele. O sa gasesc eu o solutie mai naturala de prevenire si totodata de tratare. Caci daca nu intra mancarurile cu greutate, atunci de ce ar intra medicamente cu nume ciudate?

Sanatate deci, inainte de toate. Ca sa pot sa ma bucur de Zoe si de noi si de iesiri si de proiecte frumoase si creative. Dar mai ales de Zoe, de mersul si de veselia ei si sa ii fiu aproape cand, cred, ca incearca sa scape de doua runde de somn si sa doarma o data si bine. Si mai mult.

photo

Multi ani sanatosi. Sa fie. Fara numar!

Sa fii sanatoasa, Zoe. Ca si-asa noutatile astea din viata ta de 1 an sunt multe suparatoare. Amuzante si interesante unele, dar enervante si frustrante altele. Te cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s