Oricine poate să facă valuri la Swimathon, înotători, donatori, vorbitori

Pentru că lucrurile se mișcă dacă faci valuri. O vorbă deșteaptă și corectă, numai bună să fie sloganul evenimentului, așa cum se și întâmplă de fapt.

Încă un an la Swimathon. Al treilea. În primul an îmi era teamă că nu pot face un bazin întreg, complet. Unul singur. După ce l-am făcut pe primul, îmi era teamă că nu îl pot face pe al doilea. Înainte de asta, mi-a fost teamă că nimeni nu o să doneze pentru mine. Am înotat, vreo 7-8 bazine, am adunat și bani, și atunci și anul trecut. Și să nu fi fost așa și tot reluam obiceiul. Bașca atunci când ești susținut și încurajat. Poți muta apa din loc (Jesus much?!). Atunci când cineva donează pentru tine, îți declară, fără să zică nimic: (și eu) sunt alături de tine, te susțin, ai dreptate, am încredere, ești tare, faci un lucru mișto, faci ce trebuie, ce e nevoie, bine, fată, hai, continuă, felicitări. E ca atunci când primești o sticlă cu apă, de pe margine, la Turul Franței. Sau când primești mâncare la pachet, după ce ai născut.

Aș vrea să particip în fiecare an. Și nu doar pentru că sunt fidelă lucrurilor și oamenilor, ba chiar și obiectelor. Și nu doar pentru consecvență. Și nu doar pentru că înotul a intrat serios și mult drag în viața mea, de ceva timp. Ci pentru că pur și simplu este o metodă de a ajuta și de a face bine. Dintre toate lucrurile pe care le putem face pe lumea asta, să facem bine e cel mai simplu. Și cel mai ușor, deși pare cel mai greu.

Anul acesta sunt 23 de proiecte înscrise la Swimathon. Le puteți vedea pe site.

Ce se întâmplă la Swimathon?

Oamenii susțin proiectele prin înot, dar mai ales prin donații. Înotul este contextul și locul în care facem treaba asta care are un scop clar și nobil. Cu cât se strâng mai mulți bani până în ziua înotului, plus câteva săptămâni după, cu atât proiectele înscrise au puterea și libertatea de a-și continua efortul. Proiecte referitoare la copii cu autism, copii cu cancer, copii cu dizabilități, copii din mediul rural care pot fi trimiși la școală sau în tabere, proiecte despre pacienți cu afecțiuni neurodegenerative, despre alăptare, despre parcuri, cum e incredibilul Parc Văcărești, despre minorități, despre animale abandonate, despre tineri foarte tineri care pot deveni antreprenori, despre orice problemă care devine o provocare atunci când oamenii cred în soluții.

Vă invit să citiți despre aceste proiecte înscrise în 2019, ba chiar să donați pentru oricare sunteți mai aproape cu sufletul. Nu e nevoie de sume fabuloase. 10 lei de la tine cu 10 lei de la altul și 10 lei de la altul și 10 de la celălalt se adună și fac dintr-o dată 5000 sau 6000 sau cât se poate. Eu donez pentru cinci proiecte, dintre care unul este al echipei mele. Înot pentru Fundația Comunitară București, cea care organizează această întâlnire de înotători, numită atât de simplu și concis, Swimathon. Până si Mirela Oprișor a donat pentru noi, la invitația Laurei, colega de bazin. Iar fata mea dragă, înotătoare, cea mai mare, și totuși mică, înoată chiar pentru Swimathon, care desigur are și el nevoie de sponsorii și susținătorii lui. Căci altfel nu ar exista an de an, acest maraton de înot de aproximativ opt ore, cu căldură în tribune, voluntari răbdători, cu concentrare în bazin, cu urale pe lângă, cu cafea bună și gustări sănătoase. Eu înot, încerc să strâng cât mai mulți bani, uneori insist, alteori trimit doar mailuri și mesaje, banii se strâng și oamenii îmi mulțumesc. Dar de fapt, eu vreau să mulțumesc pentru această ocazie, care mă face să mă simt și mai bine cu mine. Mulțumesc.

Vorba Irinei Marinescu, care înoată în echipa Cap Aurora: „Mie îmi face bine să știu că pot să dau ceva mai departe. Suntem foarte ipocriți, de foarte multe ori, și tindem să ne plângem de niște lucruri minore, și cred că pentru mine este un reality check de fiecare dată. Îmi dau seama că fac foarte puțin. Nu fac un lucru minunat. Fac ce îmi place, nu e un efort, mi se pare firesc să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău. Să-ți dai seama că tu poți să înoți pentru cel care nu poate”.

Echipa mea, uh la la: https://2019.swimathonbucuresti.ro/binele-face-valuri/

Echipa Zoicicăi, frumușicăi, cu copii de până în 12 ani (dar cred că de la anul o să se alature și alții): https://2019.swimathonbucuresti.ro/magicieni-pentru-swimathon/

Un gând despre „Oricine poate să facă valuri la Swimathon, înotători, donatori, vorbitori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s