Începe KINOdiseea de toamnă

M-am imaginat în multe situații și jocuri și scenarii cu copiii mei. M-am imaginat jucându-mă Nu te supăra, frate, Rațele și vânătorii, m-am văzut alergând după ei pe toate câmpurile și în toate poienițele, m-am văzut la mese de seară liniștite, vesele, la seri de film, gătind în bucătărie, citind oriunde. Aproape toate ne ies, ba chiar și cina liniștită, într-o seară din trei. Dar parcă dincolo de joacă, mersul la teatru s-a lipit de noi, cum altfel, ca timbrul de scrisoare. Am mers cu fetele la teatru la toate vârstele, le place, iar de ceva timp, mergem și la filme pentru copii, cele mai multe la cinematograful de la Muzeul Țăranului, vedem animații frumoase, vesele, calde, diferite, unele premiate, apreciate, deloc stridente, cu mesaje și peripeții și tot soiul de întâmplări pe care copiii le pot asimila ușor.

Am fost la Kinodiseea și anul trecut, și la ediția din mai și la cea din noiembrie, și atunci țin minte că am văzut Ponyo și Orășelul Alandala și parcă și Zarafa. Ponyo a rămas in mintea și in inima fetelor și l-am mai văzut acasă de multe, multe ori. Apoi am trecut la Vecinul meu Totoro și aștept să mai crească să mai vadă și alte filme de-ale lui Miyazaki. Iar eu am reținut filmul Sing Street pe care l-am văzut singură acasă și mi s-a părut o relatare foarte frumoasă și sinceră a adolescenței, și tandră și dură, cu multă muzică și umor. Cu un personaj principal foarte mișto, cu o iubită mișto și cu un „Littlefinger” în alt rol, și el foarte bun.

Iar acum vine din nou perioada când aș alege să mergem la orice film, dacă nu ar fi pe vârste și dacă nu ar fi totuși prea mult să duci copiii la peste 20 de filme în decurs de o săptămână. Așa că am citit despre filme și am ales câteva în funcție de anii pe care îi au acum (3-6 ani) și de locul în care sunt proiectate. Iar în funcție de timpul pe care îl avem împreună, probabil o să alegem să mergem la două dintre ele.

1: Owls and Mice

2: Casper and Emma

3: Up in the sky

4: The Big Bad Fox 

5: Sesiunea de scurtmetraje

Iar cine are copii mai mari decât ai mei, poate alege orice altceva din program, ba chiar poate să meargă și la unul dintre atelierele de animație, regie, actorie, storytelling.

La proiecțiile de la 10:00 și 12:00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa, intrarea este liberă, dar e nevoie de rezervare. Pentru celelalte proiecții de seară și din weekend, biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook la prețul de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți.

Festivalul KINOdiseea-Festival internațional de film pentru publicul tânăr are loc între 9-15 noiembrie. Adică începe mâine.

„KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est și aduce în atenția publicului român filme de calitate pentru publicul tânăr, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție. Filmele sunt împărțite în două categorii, KINOdiseea Junior, care se adresează copiilor cu vârste între 3 și 14 ani și KINOdiseea Youth, pentru tineri de peste 15 ani.”

Ilustrația pentru poster e realizată de Mădălina Andronic, am pus-o aici pe cea originală, mi se pare că este superbă, la fel cum fost de altfel și cea din 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s