Milla de 2 ani

Milla a împlinit ieri 2 ani. Iubita mea dragă și cea mai mică e de 2 ani în viața asta mare și frumoasă și tristă și grea și optimistă și de 2 ani în viața mea, a tatălui ei, a surorii ei. Și a tuturor celor care o cunosc. De 2 ani pe lume. Mă înduioșează și mă pune pe gânduri ideea asta a venirii unui pui de om pe lume care crește și învață și vorbește și cunoaște tot ce mișcă în jurul lui. Mă simt mică când mă îmbrățișează și mă pupă și mă strigă. Mă simt mică în față acestui om, când trebuie să îi și refuz lucruri, trebuie să îi pun limite, să îi accept plânsul, țipetele, strigătele. Mă simt și vinovată și responsabilă și incredibil de norocoasă. Cum de am primit copiii ăștia minunați. Cum de o avem pe Milla care zâmbește ștrengărește cu toți dinții și râde încântător cu toți ochii? Cum de ne iubește ea așa de mult pe noi și pe soră-sa după care se uită la fiecare colț și pe care o strigă dinainte să răsară soarele.

Mai mult decât Zoe, Milla m-a trecut prin toate stările unei mame, unei femei, unui om. De la disperarea că putea să fie bolnavă, la teama că o s-o pierd cumva pe Zoe, că voi pierde timpul meu cu ea, la panica de a nu ști să atenuez conflicte și gelozii, la mulțumirea și aprecierea pentru alăptat fără probleme, la respectul și iubirea pentru doi ca și când ar fi unul.

Nu știam cum urma să o iubesc pe Milla. Nu știam cum poți să te împarți. Să iubești diferit, dar la fel. Nu afli până nu trăiești. Până nu trăiești și nu dormi lângă un om cu cei mai verzi frumoși mari ochi din lumea mea.

Miluca mea scumpă, la mulți ani alături de noi și de lumea asta largă și la mulți ani și nouă, și mie, alături de tine.

IMG_5706.JPG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s