Dubai Lynx 2016

Am terminat cu Eurobest si m-am mutat la Dubai Lynx. Dubai Lynx este un alt festival de publicitate care are loc, evident, in Dubai, intre 6 si 8 martie, cu ceremonie cu tot pe 9 martie. E un festival despre care am mai scris, la care am mai fost si am plecat cu mult chef de munca si inspiratie. Cam cu asta pleci de la un festival. Cu un chef de schimbat lumea. Prin scris, in cazul meu. Or fi ghost-uri, or fi prezentari plictisitoare, dar deasupra tuturor sunt atat de multi oameni misto care vin si-ti vorbesc in fata, iti dau idei, de la ideile lor iti mai vin si tie idei, de la combinatia de culturi se mai schimba o perspectiva, se mai rotesc palariile alea ganditoare creatoare de care zice De Bono.

Si deci urmeaza Dubai Lynx si sunt o groaza de seminarii la care poti merge. Eu merg pentru ca ne-a invitat al lui Radu frate in Dubai, unde lucreaza de vreun an si uite asa mergem si in plimbare si la festival. Si deci ziceam ca lista de seminarii e lunga. Pentru ca exista 3 zone si anume Inspiration, Data/Innovation/Tech si Regional. Si fiecare are vorbitorii si prezentarile ei.

Dubai_lynx_logo

La Inspiration sunt toate promitatoare. Nu doar Vicky Mullen (CEO Coley Porter Bell). Sau Dr. Tim Holmes care va povesti cele mai mari reusite in materie de design din perspectiva neurostiintei. La Regional sunt evident, treburi regionale. Eu de-abia astept sa le ascult. Si altii oameni se pare, din moment ce anul trecut a existat o singura zi cu seminarii din regiune si acum s-a extins la toate cele 3 zile si respetiv la o scena si o zona in sine. Multi vorbesc despre emotie, despre John Lewis cu emotie (brandul ala despre care James Murphy de la adam&eveDDB o sa zica tuturor cum l-a adus sa fie iubit si cautat si nu doar pentru vase de bucatarie ca mine), despre prezicerea emotiilor cu ajutorul tehnologiei si in general despre cum te ajuta tehnologia sa ajugi la subconstientul consumatorilor, altii vorbesc despre marketing de lux, despre storytelling de tip Virtual&Augmented Reality, Google vorbeste despre joaca, se va vorbi despre caligrafie si impactul ei in advertising-ul de azi (vezi “award winning designer and calligrapher” Wissam Shawkrat) pe scena Regional si cred ca o sa fie foarte interesant. Ba chiar si cei de la Dentsu la Data/Innovation/Tech vor vorbi despre device-ul lor gandit sa detecteze si sa mapeze undele creierului, device care se cheama simplu si concret: Emotion Analyser. Confessions of a Shopaholic e prezentarea celor de la JWT Mena, care zic ca o sa arate tuturor cum se pot transforma consumatorii, cumparatorii generici in shopaholici. Si astia sunt doar cativa din cei 85 de speakeri care vorbesc pe scena la Dubai Lynx la editia cu nr 10. Ah si era sa uit de Abla Fajita care inteleg ca a rupt scena in doua anul trecut si vreau sa vad si eu ce e cu ea. Mai mult decat site-ul asta.

635848855269860550_11536170827805_n

Mai este Festival Village, o alta noutate anul asta, mai este scena Focus on Africa, care vrea sa sarbatoreasca creativitatea Africana, diversitatea si traditia ei culturala.

Sa vad cum fac eu sa vad si Dubai-ul (pentru a doua oara si cat mai in detaliu ca parea frumos, asa pe fuga, prima data cand am fost) si seminariile si sa mananc si bunatati d-ale lor.

Mai multe info despre festival, pe site-ul lor: www.dubailynx.com.

 

 

 

Un gând despre „Dubai Lynx 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s