Fotbal

Imi place fotbalul care se joaca in Campionatul European. Cu atat mai mult la cel Mondial. In rest, nu imi place si nici nu ma uit. Pentru ca nu merita. Alt tip de fotbal nu merita. La cat de frumos joaca unele echipe in Campionat, de ce te-ai uita la altii? Ca sa strici toata distractia?

Evident, nici nu ma pricep. De fapt, nu e evident. Dar asta e adevarul. Nu ma pricep la fotbal si nici nu vreau sa ma pricep. Nu ma intereseaza.

Dar ma bucur cand o echipa buna castiga pe merit. Si ma bucur alaturi de ei. Si atunci ma intereseaza.

Ce si cum au jucat spaniolii in finala Europenelor a fost fantastic. Asa cred. Ca a fost un fotbal fantastic si al naibii de bun. Pe langa talentul asta insa, eu iubesc altceva la spaniolii astia. Pasiunea si intensitatea cu care se bucura. Se bucura singuri, dar mai presus de tot, se bucura in echipa. Acest spirit de echipa este de admirat. Ce-i drept, de multe ori, bucuria fotbalistilor mi se pare ca nu se compara cu nici o alta senzatie. Te bucuri ca jucator de handbal sau de volei sau de baschet. Sau de snooker. Sau ca gimnast. Poate bucuria unui jucator de tenis sa o egaleze. In rest, fotbalistii traiesc o victorie extrem de intens. Si o pierdere la fel. Vorbesc in continuare in parametrii unui Campionat precum cele 2 mentionate mai sus.

La fel de frumos si de emotionant s-au bucurat si spaniolii dupa finala. Dupa ce au castigat si au jucat profesionist, s-au detasat si au scos la iveala spiritul latin, vesel, exuberant.

Ce mi-ar mai fi placut sa fiu la Madrid. Nu neaparat sa ii vad. Dar sa fiu pe strazi in jurul spaniolilor care se bucura, care tipa, aplauda si vorbesc extrem de tare. Sa fiu alaturi de toti oamenii astia care sarbatoresc galagios si cu patos. Sunt geniali.

Ce-o fi fost in Plaza Mayor? Sau in Plaza del Sol? O nebunie. Ca in orice alt oras din Spania. Desi cred ca Madrid le-a intrecut pe toate.

Bravo dragilor, spaniolilor. Ma inclin. In cinstea voastra, as bea si o sangria si as manca si un jamon. Dar nu pot, caci alaptez.

Dar la anul sigur. Sigur! Vin, beau si mananc, direct de la sursa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s