Lamaze

Am inceput cursul de Lamaze dedicat perioadei de sarcina si spre final puericulturii (ingrijirii copilului). Pentru ca am vrut si pentru ca am simtit ca e nevoie. Am nevoie sa stiu ce se intampla cu mine, cu corpul meu, cu copilul si cu viata noastra in momentele astea. E un fel de research eficient si incurajator. Chiar daca uneori afli socata despre tipuri de dureri, despre diverse probleme, despre potentiale riscuri. Cumva trebuie sa le afli si pe astea. Si parca e mai bine sa fie cu argumente si cu explicatii. Sa inteleaga si mintea ta de gravida dezorientata/speriata. De cele mai multe ori afli insa lucruri bune, pozitive, interesante. Lucruri benefice care ajuta.

Astfel ca am inceput. La Naste cum simti – Pravalia Parintilor. Iar primul curs de Lamaze a fost foarte util. L-am inceput cu Irina care i-a tinut locul Claudiei. Care Claudia era plecata la o nastere in Constanta. La ISIS, maternitatea prietenoasa unde ma cam bate gandul sa nasc, asa pe ultima suta.

Dar cum ziceam, a fost tare util. Am aflat despre nastere, despre interventii la nastere, despre maternitati din bucuresti si din alte orase (brasov, constanta, chisinau), despre spitale din alte tari si ale lor tehnici mai mult sau mai putin invazive. Cu cat aflu mai multe, cu atat sunt mai stapana pe situatie si in acelasi timp mai speriata. Oare se poate asa ceva? E o sperietura din aia necunoscuta, dar in acelasi timp simt ca as fi in stare sa fac fata nasterii cu calm, zambet pe buze si cel mai important, cu incredere si inima deschisa.

La Naste cum simti a fost deci bine. Locul e dragut. Au oameni bine pregatiti, au materiale, au filme (am vazut putin din the business of being born, pe care eu il aveam oricum acasa – un documentar interesant despre nasteri, in special cele acasa sau in spitale, dar prin metode sanatoase, deloc fortate, traumatizante sau instrumentalizate), au argumente. Au si produse de vanzare – perne pentru alaptat, creme si lotiuni pentru copii de la Weleda (yes!), produse natracare, servetele organice pentru copii si alte minunatii sanatoase si indicate in sarcina si dupa. Printre altele. Tind sa imi achizitionez o perna din aia simpatic colorata si la randul ei eficienta. Si cred ca tot de la ei (sau de nu, din Mall Vitan, unde farmacia Centrofarm este foarte bine aprovizionata) voi lua si crema, lotiunea si samponul pentru copii Weleda.

Dar mai am timp. Mai am timp pana la sfarsitul lunii, cand chiar cred ca trebuie sa definitizez bocceluta cu care merg la spital.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s