Ce e important

Nu stiam despre acest proiect video. Proiectul „Important”. Am aflat azi, cand am vazut un link la Monica Jitariuc pe Facebook. Nu il stiu nici pe autorul proiectului (dar cautand, am ajuns aici), nici pe Monica care a fost chestionata azi despre Ce e important pentru ea?

De fapt o stiu de cand lucra la Friends; ne-am salutat la un moment dat cand eu veneam la prima mea vizita in agentie (cand faceam scoala ADC si tutore ne era Sorin Tranca). Dar atat. In timp insa am mai auzit-o si citit-o pe fb, pe blog si prin alte parti. Mi-a placut si imi place de ea. Dupa ce am aflat ce e important pentru ea (si felul in care a spus-o), imi place si mai mult. In plus, rezonez foarte bine cu aceste sentimente/valorii/dorinte. Mi le-as dori si eu. Pentru mine, pentru familia mea, pentru toti. Pentru ca e nevoie de ele. E nevoie de optimism, de entuziasm, de veselie, de energie si de familii speciale. Despre asta vorbeste ea. Cata dreptate are. Cat de bine si de sanatos ar fi sa fim cu totii mai oprimisti si mai plini de energie. Sa ne sculam energici dimineata si sa ne culcam veseli. Sa credem nu doar ca Si maine e o zi. Ci ca Si maine e o zi buna. Sau cel putin ar trebui sau ar putea sa fie.

Pe langa toate cele spuse de ea insa, as adauga hotarata un atribut care cred eu ca este foarte important. Chiar foarte foarte important. Si ar putea chiar sa le genereze pe restul de mai sus. Si anume curiozitatea. Pentru ca e bine si important sa fii curios. Sa ai mintea curioasa si sufletul curios si sa iti doresti sa faci, sa stii, sa afli, sa cunosti. E important sa ai curiozitate. E important sa ai si curiozitati. Pentru ca fiecare te poate duce departe. In directia dorita sau intr-o directie total neasteptata. Dar de dus, curiozitatea asta sunt sigura ca te duce undeva. Macar cu un pas in plus fata de locul in care te afli. Si e bine sa nu stai locului. Pentru ca asa cresti si te dezvolti si evoluezi si progresezi.

Curiozitatea asta cred ca e si innascuta si dobandita. Precum talentul. Sau pofta care vine mancand. La curiozitatea inocenta de copil se adauga treptat una care se dezvolta si se hraneste.

Eu sunt curioasa de felul meu. Sunt curioasa si despre viata vecinului, dar si despre premiile de la Cannes. Si despre cum sa imi cresc pasiunile si sa le transform in cariera si despre cum sa fac briose mai apetisante (caci gustoase sigur sunt :)). Uneori nu sunt curioasa deloc. Si e ok si asa. Dar in rest, trebuie sa ai asa ceva.

Fiind curios, afli lucruri care te pot face fericit (sau nefericit; dar sunt cele putin 50% sanse sa te faca fericit). Fiind curios poti dobandi energie si veselie. Pentru ca din pacate, nu vin de la sine.

Astazi. curiozitatea m-a pus sa dau click pe clipul vimeo cu Monica. Si mi-a placut ce am auzit. M-a facut fericita. Si mi-a dat si energie.

PS: Sunt curioasa sa aflu ce e important si pentru altii. Tot pe vimeo. Imi pare bine ca cineva s-a gandit sa cumuleze aceste ganduri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s